Az üzemben lévõ és üzemen kívüli akkumulátorok is rendszeres odafigyelést igényelnek. Kémiai áramforrások, melyek képesek villamos áram bevezetésével elektromosságot termelni és tárolni a benne lévõ anyagok segítségével. Semmiképpen sem tekinthetünk rájuk olyan használati eszközként, melyek nem igényelnek karbantartást, hiszen a benne lévõ kémiai anyagok folyamatos átalakulásban vannak, amelyre oda kell figyelni.

Megfelelõ odafigyeléssel azonban mi magunk is zavartalan mûködést és hosszú élettartamot biztosíthatunk akkumulátorainknak!

Ehhez azonban átlagosan havonta egyszer, melegebb idõszakban pedig gyakrabban, két-háromhetente fel kell tölteni az akkumulátort, és ellenõriznünk kell a benne lévõ desztillált víz szintjét, ugyanis a használat és a természetes párolgási folyamat során csökken.

Fontos, hogy fagytól és nedvességtõl mentes helyen tároljuk az akkumulátort, és soha ne engedjük a töltöttségi szintjét 20 %, pontosabban 12,4 V alá csökkenni! Ugyan nagyon lassan, de folyamatosan merül, ezt nevezzük lassú kisülésnek, melynek során szulfát rakódik le a benne lévõ ólomlemezekre, ami a késõbbi üzembe helyezés során gátolni fogja a kémiai folyamatok mûködését, ezáltal csökken a teljesítmény és az élettartam.

Cégünk széles akkumulátor termékskálával rendelkezik, böngéssze bátran weboldalunkat, nálunk biztos megtalálja az Önnek megfelelõ terméket!

Comments are closed.

Telefon: 06-20/777-4897
06-20/487-8701
E-mail: akku-system@t-online.hu