Szolgáltatások

Akkumulátor telepek, cellák forgalmazása, üzembe helyezése, beszerelése

Elektromos targoncák, takarítógépek, magasemelő gépek, akkumulátor telepeinek és celláinak forgalmazása, üzembe helyezése, beszerelése, helyszíni átépítése a használható régi edényzetbe is. Igény szerint vízutántöltő és EUW levegő keringtető rendszert építünk ki.

Akkumulátorához megfelelő töltőgépekkel is állunk szíves rendelkezésére.

Vállaljuk épületek, telefonközpontok szünetmentes áramforrásainak kiépítését.

Akkumulátor telepek ingyenes állapotfelmérése, javítása

Vállaljuk minden típusú és gyártmányú elektromos targoncában, magasemelőgépben, illetve takarítógépben lévő akkumulátorok állapotfelmérését, javítását.

Állapotfelmérés, hiba okának megállapítása céljából ingyenes szolgáltatást nyújtunk, kedvező kiszállási díj felszámításával.

50 km-es körzeten belül 24 órás, attól távolabbi területeken 48 órás kiszállási idővel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Akkumulátorok szervizelése, karbantartása

Ön sem szeretné, ha egy észre nem vett hiba miatt cserélni kellene a targonca akkumulátort?

Minden akkumulátornak szüksége van bizonyos időközönkénti karbantartásra. Legalább havonta egyszer érdemes kitisztíttatni ahhoz, hogy hosszú élettartamú lehessen. Az akkumulátor karbantartás része a doboz kitisztítása, a kábelek állapotfelmérése és az egyéb beállítások elvégzése, ha szükséges.

Vállaljuk elektromos targoncapark akkumulátorainak komplett szervizelését (eseti vagy rendszeres szervizek, heti, havi, negyedéves karbantartások) külön megállapodás alapján.

Ha a karbantartás elmarad, akkor fennáll az idő előtti elhasználódás veszélye. Ha a problémát nem észlelik és kezeltetik időben, akkor sajnos be kell fektetni egy új akkumulátorba. Ez azonban sokkal költségesebb, mint szakembereinkkel elvégeztetni az általános karbantartást.

A targonca akkumulátorok karbantartása és szervizelése által rengeteg időt, pénzt és bosszúságot spórolhat önmagának és cégének. Munkánkat mindig precízen és szakemberekkel végezzük, ezért ha minket választ, nem lesz oka panaszra. Mi akkor is gazdaságos segítséget tudunk nyújtani, ha az akkumulátor cseréjéről van szó, hiszen profi kínálattal rendelkezünk ezen a téren is.

Hívjon minket, ha szeretné megnövelni akkumulátorai élettartamát!

A rendszeres és szakszerű karbantartás az akkumulátor telepek élettartamát 10-20 %-kal is megnövelheti!

Starter indító akkumulátorok kis- és nagykereskedelme

Az Akku-System Bt. profiljába tartozik a starter indító akkumulátorok (személygépjármű, tehergépjármű, munkagép, motorkerékpár) kis- és nagykereskedelme.

Starter indító akkumulátorok

Veszélyes hulladéknak számító savas ólomakkumulátorok átvétele

A veszély besorolását tekintve igen sokféle lehet. Az ilyen típusú hulladék lehet mérgező, tűzveszélyes, rákkeltő, maró vagy éppen fertőző is. Így nem csoda, hogy tárolásuknak szigorú jogszabály által előírt feltételeknek kell megfelelnie.

A veszélyes hulladékok megfelelő kezelése tapasztalatot, szakértelmet és elővigyázatosságot követel. Mint ahogy azt a nevük is mutatja, ezek az anyagok nagyon veszélyesek lehetnek. Az egészséget nagymértékben károsíthatják és a természeti környezetre nézve is komoly fenyegetést jelentenek. Ezért szállításuk és tárolásuk is fokozott figyelmet igényel.

Az akkumulátorok is a veszélyes hulladékok csoportjába tartoznak. Ezért ezeket az eszközöket nem dobhatjuk ki egyszerűen a kukába, mint sok más terméket. Léteznek ilyen célra kijelölt gyűjtőhelyek, ezeket kell felkeresni.

Cégünk azonban leveszi válláról ezt a feladatot. A környezetvédelem érdekében a veszélyes hulladéknak számító savas ólomakkumulátorokat átvesszük, és díjmentesen elszállítjuk Önöktől. Elhelyezésükről az előírásoknak megfelelően gondoskodunk.

Ha használt akkumulátorát újra cseréli, nem kell azon gondolkodnia, hogy a régivel mit kezdjen, hol dobja ki, hova adja le. Keressen fel minket, mi átvesszük Öntől!

Takarítógép akkumulátorok

Tönkrement az akkumulátor a takarítógépében? Lemerült, de nem tudja feltölteni? Ezért vagyunk, hogy segítsünk ezeknek a megoldásában.

A takarítógép akkumulátorok nagyon hasznosak, mert általuk felválthatjuk a hosszú kábelezést. Zavaró lehet, ha takarítás közben beakad valahova a kábel, vagy összecsomózódik. Ezt akkumulátor használatával elkerülhetjük. De nem csak ezért jó, ha rendelkezünk akkumulátorral. Az is mellette szól, hogy a működéséhez nem kell konnektor közelében lennünk, nagy távolságra is elvihetjük takarítógépünket.

Szintén nyugtalanító, ha nem tudja befejezni a munkáját, mert közben lemerül az akkumulátor. Ne maradjon félbe ezért a takarítás. Vegyen kettő vagy több akkumulátort, hogy legyen tartaléka. Amíg egyikkel dolgozik, a lemerült akkumulátort közben feltölthetjük, ezáltal időt takaríthat meg. A jó akkumulátor ismérvei:

 • takarítógépünkhöz biztosítja a megfelelő feszültségellátást
 • hosszú az üzemideje
 • gyorsan tölthető

Több márka és típus szerint válogathat minőségi takarítógép akkumulátoraink közül. Várjuk jelentkezését!

Mit tegyünk az elöregedett akkumulátorral?

Az akkumulátorok rendkívül veszélyes hulladéknak számítanak, ahogyan az elemeket, úgy az akkumulátorokat sem dobhatjuk egyszerűen a szemetesbe. A lejárt, meghibásodott, elöregedett akkumulátorokat mindenképpen külön kell választanunk a kommunális hulladékoktól, hiszen fokozottan szennyezik környezetünket. Nagyon fontos, hogy az elszállítás előtt biztosítsuk a megfelelő tárolást, hogy addig se károsítsuk fele a természetet.

Sajnos a veszélyes hulladékok kezelése, az azoktól való megszabadulás mindig nagyobb nehézségeket okoz, hiszen tudjuk, hogy nem dobhatjuk a szemetesbe. A veszélyes hulladékok tárolásáról és gyűjtéséről szóló törvények még mindig nem adnak teljes eligazítást, így gyakran nehézségekbe ütközünk, ha meg akarunk szabadulni problémásabb hulladékainktól.

Ha Önnek is birtokában van elöregedett, meghibásodott, már nem használatos akkumulátor, hozza el cégünkhöz, mi átvesszük és megfelelően kezeljük veszélyes hulladékát! Keressen fel minket már nem használatos akkumulátorával, valamint új akkumulátorokkal kapcsolatos igényeivel!

Az akkumulátor élettartamát befolyásoló tényezők

A targoncák, takarítógépek és emelőgépek akkumulátorai, hasonlóképpen a személygépjárművekhez és hasznon gépjárművekhez, kiemelten fontos szerepet töltenek be a zavartalan üzemelés és a biztonságos közlekedés, munkavégzés során, melynek következtében a rendszeres karbantartás elengedhetetlen. A különböző akkumulátorok élettartamát és állapotát számtalan tényező befolyásolhatja, ezáltal érdemes a kellő figyelmet ráfordítani, valamint amennyiben szükségessé válik a csere, minőségi akkumulátorokat választani.

Az akkumulátor élettartamát befolyásolhatja:

 • A használati terhelés és gyakoriság, valamint egyéb körülmények.
 • A rendszeres karbantartás és állapotellenőrzés, továbbá a szükséges javítási munkálatok elvégzése (pl.: töltöttség ellenőrzése).
 • Használaton kívüli esetben a tárolási körülmények, melyek elsősorban hideg időben meghatározóak (pl.: esetleges fagyás lehetősége).
 • Az idő múlása, amely sajnos olyan tényező, amit nem tudunk befolyásolni, így időről-időre szükséges lecserélni az elöregedett akkumulátort.

Targoncák, takarítógépek és emelőgépek akkumulátoraival kapcsolatos szolgáltatásokért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és tapasztalt szakembereink mindenben készséggel állnak rendelkezésére!

Újrahasznosítható akkumulátorok

A hibás akkumulátorok helytelenül kezelve a környezetre káros anyagoknak számítanak, így a kidobni szánt akkumulátorok esetében kiemelten fontos a kellő ismeret, a rendeltetésszerű újrahasznosítás megkezdéséhez. Hibás akkumulátoraink újrahasznosíthatóak, így a háztartási, vagy közterületen lévő szemetes helyett külön akkumulátorok számára kijelölt gyűjtőbe kell őket leadni.
Ezek az úgynevezett akkumulátor átvevőpontok, vagy hulladékudvarok, ahonnan az újrahasznosító üzemekbe kerülnek. Első lépésben a rossz akkumulátorok összezúzása folyik, majd a szétesett alkotóelemek tisztítása, ugyanis a zúzás során az akkumulátorok savat eresztenek, a kémiai úton történő semlegesítés után többfokozatú tisztítási folyamaton esnek át. A semlegesített savat és a tisztítófolyadékot ezek után a szennyvízcsatornába engedik. A már megtisztított alkotórészeket víz segítségével szétválasztják, egy egyszerű lépéssel: a fémből készült alkotóelemek a víz aljára süllyednek, a műanyag pedig a felszínen lebeg tovább. Az alkotórészek ezután átmennek még egy vegytisztítási eljáráson, majd a végén pedig a műanyagból új akkumulátor házakat, a fém alkotóelemekből pedig új akkumulátorcellákat készítenek.
Újrahasznosítható akkumulátorok
Ha kérdése lenne akkumulátorának újrahasznosításával kapcsolatban, esetleg újat szeretne vásárolni munkagépébe, a legjobb helyen jár! Keressen bennünket még ma!

Az elektromos targoncák előnyei

Az elektromos meghajtású targoncáknak számos előnyük van a dízelmotoros emelőgépekkel szemben. Környezetbarátok, és működésük során nem keletkeznek káros kipufogógázok – ez különösen fontos a szempont beltéri munkák során, például élelmiszer áruházak, élelmiszer-termelő üzemek raktárhelyiségei esetében.

targonca akkumulátorMindamellett, hogy nem termelnek egészségre káros gázokat, működésük is jóval csendesebb, mint dízelmotoros társaiké, ráadásul kompaktabb kialakításuknak köszönhetően egyszerűbb a velük való manőverezés a szűkebb kialakítású terek, folyosók környezetében (ráadásul a váltó kezelésével sem kell bajlódnia a vezetőnek), sőt, karbantartásuk is egyszerűbb, pénztárcakímélőbb, mint a dízelmeghajtású rokonaiké.

Kevés hátrányuk közé tartozik, hogy nem képesek a folyamatos munkára – ez azonban kiküszöbölhető, ha a targonca akkumulátor cseréjét mindig előre megtervezzük.
Fontos, hogy az előírások szerint kezeljük az akkumulátorokat, hiszen így meghosszabbíthatjuk az elektromos meghajtású targoncák

További kérdés esetén keressenek fel minket!

Mit érdemes tudni a takarítógépek karbantartásáról?

Míg régebben egy nagyobb objektum takarítása időigényes, fárasztó és embert próbáló feladatnak bizonyult, addig a modern technológiáknak köszönhetően mára egyszerűbbé vált. A takarítógépek megjelenésével kisebbre redukálódott mind az időmérték, mind pedig a szennyeződések mennyisége. De pontosan milyen előnyökkel rendelkezik?

 • Időt spórol
 • Nagyobb terek és objektumok gyors és kényelmes takarítását biztosítja
 • Alapos tisztaságot biztosít
 • Költséghatékony
 • Megbízhatóság, hosszú élettartammal

targonca akkumulátorEz utóbbit természetesen a megfelelő karbantartás mellett érhetjük el. A takarítógépek esetében, mint számos más elektromos szerkezetnél, leggyakrabban az akkumulátorral adódik probléma. Ennek az az oka, hogy a túlzott igénybevétel és a nem megfelelő karbantartás következtében hamar elhasználódnak, kiégnek. A takarítógép akkumulátora különbözik más gépek akkujától, így pótolása nem egyszerű feladat, csakis megfelelő szaktudású szerelőkre szabad bízni beszerzését és beszerelését.

Tájékozódjon weboldalunkon, és kiváló minőségű takarítógép akkumulátorokért forduljon hozzánk bizalommal!

Telefon: 06-20/777-4897
06-20/487-8701
E-mail: akku-system@t-online.hu