Miért fontos odafigyelni a megfelelő akkumulátortöltő kiválasztására?

munkagép akkumulátorManapság az akkumulátorok számos berendezés működéséért felelnek, elég csak a különböző takarítógépekre, vagy a targoncákra gondolni. Minden készüléknek megvan a hozzáillő akkumulátortöltője, ennek ellenére a tulajdonosok hajlamosak olyan töltőt alkalmazni néhány esetben, ami egyáltalán nem az adott berendezéshez tartozik. Ez nem igazán előnyös, ugyanis nem véletlenül tartozik minden akkumulátoros készülékhez saját töltő.

Ha nem fordítanak kiemelt figyelmet az akkumulátortöltő kiválasztására, és nem a készülék töltési igényeinek megfelelően vásárolnak, azzal akár a berendezés végzetes hibáját is okozhatják. Elképzelhető, hogy a töltő működni fog, csak nem úgy, ahogy azt a gyártó tervezte, és ahogyan a berendezésnek megfelelő. Ilyenkor bármi előfordulhat a készülék leégetésétől kezdve az akkumulátor, vagy más alkatrészek meghibásodásáig.

Mindig legyen körültekintő az akkumulátortöltő kiválasztásakor, és el fogják kerülni a kellemetlen helyzetek! Ha kérdései lennének a témával kapcsolatban, vagy a termékekről szeretne bővebb információkat kapni, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Akkumulátorához megfelelő töltőgépekkel is állunk szíves rendelkezésére.

Targonca akkumulátor töltése:

  • A töltőgépnek megfelelő kapacitásúnak kell lennie ahhoz az akkumulátorhoz, amit tölteni kíván. Például a 24V-os töltőgép 24V-os akkumulátorhoz, a 48V-os töltőgép 48V-os akkumulátorhoz készült.
  • Szükséges ellenőrizni az akkumulátor töltő kimeneti teljesítményét. A töltőáramnak megfelelőnek kell lennie az akkumulátor kapacitásának.
  • Sérült vagy megégett töltőkábelekkel ne használja a töltőgépet. Ilyen esetben szükséges a sérült kábelek cseréje.
  • Az akkumulátort ne tárolja lemerült állapotban, mert ez az élettartam csökkenését okozhatja. Az akkumulátort mindig teljesen töltse fel.
  • Az akkumulátor töltéséhez jól szelőztethető hely a megfelelő a gázképződés miatt.
  • Az akkumulátor feltöltését követően amennyiben szükséges, töltse fel az akkumulátort ioncserélt vízzel.
munkagép akkumulátor
munkagép akkumulátor
munkagép akkumulátor
munkagép akkumulátor
Telefon: 06-20/777-4897
06-20/487-8701
E-mail: akku-system@t-online.hu