Akkumulátor napelemhez

A napenergiából áramot nyerünk, a napelemes rendszer működtetésével. Ajánlott beszerezni egy akkumulátort is a napelemhez.

A napelemes rendszereket a legtöbben azért telepíttetik, hogy az elektromos áramellátásban ne kelljen teljesen a közszolgáltatókra támaszkodniuk. Az igazság az, hogy a napenergia még mindig nem tudja teljesen kiváltani a közszolgáltatói áram használatát. A napelemekkel befogott és megtermelt áramnak csak bizonyos mennyiségét tudja elektromos áramként felhasználni a tulajdonos. A többi visszakerül a hálózatba, innen lehet újabb mennyiséget is szerezni, ha szükség van rá.

A napelemes rendszert akkumulátorral is ki lehet egészíteni, ami azzal az előnnyel jár, hogy a beérkező energia felesleges része nem a hálózatba jut vissza, hanem az akkumulátor fogja tárolni. Tehát, ha a tulajdonosnak a felhasznált energián kívül még további mennyiségre van szüksége, akkor az akkumulátorban tárolthoz tud nyúlni. Ennek következtében a hálózatra már nincs ráutalva. 

Egy napelemhez csatlakoztatható akkumulátor általában a tárolótechnológia legmagasabb szintjét képviseli. Ez azt jelenti, hogy az akkumulátor ideális esetben egy évtizedig is eleget tud tenni a feladatának. Sokszor újra lehet tölteni őket, nem sérülnek a kisülés, töltés során.

Akár teljesen önellátó is lehet a megfelelően kiépített napelemes rendszerrel, totálisan függetlenedni tud a szolgáltatóktól, ha ez a célja. A másik lehetőség a hibrid rendszer fenntartása, ami a saját áramtermelés, akkumulátoros tárolás és a szolgáltatóval való kapcsolat megtartásának a keveréke. A rendelkezésre álló lehetőségek elég nagy mozgásteret biztosítanak minden szereplőnek ahhoz, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb megoldást.

Az akkumulátorokat forgalmazó üzletünk a legújabb rendszerekhez is csatlakoztatható termékeivel a zöld energiát használóknak is tud alternatívát kínálni. Az ilyen akkumulátorok a napelemes rendszereket biztonságosabbá és sokoldalúbban működtethetővé teszik. Keressen minket bizalommal, ha érdeklik az akkumulátoraink!

Comments are closed.

Telefon: 06-20/777-4897
06-20/487-8701
E-mail: akku-system@t-online.hu