targonca akkumulátor

A targonca akkumulátorok az egyik legnagyobb költségtényezők a raktározás és logisztika területén, ezért nem árt ismerni a spórolás lehetőségeit.

A targonca akkumulátorok átlagos élettartama 5-7 év, és egy új akku beszerzése igen nagy kiadás, emellett a töltés és karbantartás is jelentős időt, energiát igényel, ami tovább növeli a költségeket. Érdemes hát olyan módszereket és eszközöket alkalmazni, amikkel okosan spórolhatunk. Lássuk ezeket!

Válasszuk ki a megfelelő akkumulátort

Ha túl nagy vagy túl kicsi akkumulátort választunk, nem tudjuk kihasználni a teljes potenciálját, és pazaroljuk az energiát, a rossz minőség pedig gyorsabb elhasználódással jár, ami növeli a költségeket. Ezért érdemes alaposan tájékozódni, és olyan megbízható, elismert márka termékét választani, amelyik megfelel a targoncánk műszaki adatainak és felhasználás körülményeinek.

Tartsuk be a töltési szabályokat

A túltöltés csökkenti a kapacitást és élettartamot, az alultöltés viszont az üzemidőre és teljesítményre van negatív hatással. Tanácsos tehát mindig betartani a gyártó által megadott töltési ciklust, és csak akkor tölteni az akkumulátort, ha az 20-30%-ra merül. Ne feledjük, ha hosszabb ideig nincs használatban az akku, akkor is rendszeresen töltsük fel.

Tartsuk tisztán és szárazon az akkumulátort

A kosz, a por, a nedvesség, a savmaradványok és az oxidáció mind ronthatja az akkumulátor állapotát, ezért rendszeresen meg kell tisztítani egy nedves ruhával vagy speciális tisztítószerrel, és alaposan meg kell szárítani. Ügyeljünk arra, hogy ne okozzunk rövidzárlatot vagy sérülést az akkumulátoron. Ha a tisztítás után a feszültség alacsonyabb, mint a névleges, töltsük fel.

Ellenőrizzük rendszeresen az állapotát

Az akkumulátorok jó állapotának ellenőrzése segít megelőzni a meghibásodásokat, a teljesítmény csökkenését és az élettartam rövidülését. Az ellenőrzés során figyeljünk a külső és belső jellemzőkre is, és ha bármilyen rendellenességet észlelünk, forduljunk szakemberhez, aki megvizsgálja és javítja az akkut. Ha pedig nem javítható, cserére van szükség.

Ezekkel a módszerekkel és eszközökkel Ön is csökkentheti a targonca akkumulátorok fogyasztását és költségét. Ha beszerzés előtt áll vagy szakmai segítségre lenne szüksége, forduljon bizalommal hozzánk!

Comments are closed.

Telefon: 06-20/777-4897
06-20/487-8701
E-mail: akku-system@t-online.hu