Starter indító akkumulátorok

Az autógyártók által átlagosan becsült élettartam az akkumulátor esetén hat, illetve hétezer indítási folyamat, amely rendeltetésszerû használat mellett hozzávetõleg négy éves idõtartamot jelent. Ezáltal ez az alkatrész idõrõl-idõre cserére szorul, azonban van néhány olyan egyszerû folyamat, melyekkel meghosszabbíthatjuk autó akkumulátorának élettartamát.

  • Jármûvünk általános és rendszeres szervizelésekor ellenõriztessük le az akkumulátor állapotát is: például töltöttségi állapotot és teljesítményt. Ilyen vizsgálatok során minden olyan tényezõ észlelhetõ, amely a teljes lemerüléshez vezethet.
  • Õszi, téli idõszakban gyakran ellenõrizzük vagy ellenõriztessük az akkumulátor állapotát.
  • Mindig száraz és tiszta körülmények között tartsuk, hogy ezzel elkerüljük az anyagi károkat és a személyi sérüléseket.
  • Ha gépkocsinkat tartósabb ideig nem használjuk, szereljük ki az akkumulátort, töltsük fel és tároljuk ideális körülmények között.
  • Ügyeljünk rá, hogy lehetõség szerint soha ne merüljön le teljesen: bekapcsolva hagyott fényszórók, rádió, fûtés, légkondicionáló felesleges használata, stb.

Természetesen számos olyan trükk van még, melyekkel karbantarthatjuk autónk akkumulátorát, minden esetben igyekezzünk kellõ figyelmet fordítani ezekre a hasznos tanácsokra.

Ha gondja akadna akkumulátorával, forduljon hozzánk bizalommal, szakembereink állnak rendelkezésére!

Comments are closed.

Telefon: 06-20/777-4897
06-20/487-8701
E-mail: akku-system@t-online.hu