Az autógyártók által átlagosan becsült élettartam az akkumulátor esetén hat, illetve hétezer indítási folyamat, amely rendeltetésszerû használat mellett hozzávetõleg négy éves idõtartamot jelent. Ezáltal ez az alkatrész idõrõl-idõre cserére szorul, azonban van néhány olyan egyszerû folyamat, melyekkel meghosszabbíthatjuk autó akkumulátorának élettartamát.

  • Jármûvünk általános és rendszeres szervizelésekor ellenõriztessük le az akkumulátor állapotát is: például töltöttségi állapotot és teljesítményt. Ilyen vizsgálatok során minden olyan tényezõ észlelhetõ, amely a teljes lemerüléshez vezethet.
  • Õszi, téli idõszakban gyakran ellenõrizzük vagy ellenõriztessük az akkumulátor állapotát.
  • Mindig száraz és tiszta körülmények között tartsuk, hogy ezzel elkerüljük az anyagi károkat és a személyi sérüléseket.
  • Ha gépkocsinkat tartósabb ideig nem használjuk, szereljük ki az akkumulátort, töltsük fel és tároljuk ideális körülmények között.
  • Ügyeljünk rá, hogy lehetõség szerint soha ne merüljön le teljesen: bekapcsolva hagyott fényszórók, rádió, fûtés, légkondicionáló felesleges használata, stb.

Természetesen számos olyan trükk van még, melyekkel karbantarthatjuk autónk akkumulátorát, minden esetben igyekezzünk kellõ figyelmet fordítani ezekre a hasznos tanácsokra.

Ha gondja akadna akkumulátorával, forduljon hozzánk bizalommal, szakembereink állnak rendelkezésére!

Comments are closed.

Telefon: 06-20/777-4897
06-20/487-8701
E-mail: akku-system@t-online.hu