Az akkumulátor a targonca legfontosabb alkatrésze, így fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessen karbantartására. Önön múlik, hogy mennyi ideig tudja használni targonca akkumulátorát.

A targonca akkumulátor töltésnél érdemes figyelni a következõkre:

  • Az akkumulátort csak akkor töltse fel, ha valóban szükséges. Ne töltse naponta, ha közepesen nehéz vagy alkalmankénti munkavégzéshez alkalmazza.
  • Az akkumulátor márkájától függõen 5-10 ciklusonként válassza a hétvégi, kiegyenlítõ vagy heti töltést.

A targonca akkumulátornál ajánlatos, hogy minden tizedik töltésnél legyen vízfeltöltés. A vízszint a cellák fölött legyen és azokat kb. 5 mm-el lepje el, hiszen a töltés során gáz képzõdik és kitágul. Fontos, hogy ne töltsük túl, mert korrózióhoz vezethet. Az akkumulátor tetején hagyott sav tovább károsítja az akkumulátort, fehér rozsdafoltokat képezve. A savlerakódást idõközönként, nagyjából félévente, érdemes eltávolítani az akkumulátorról.

Ne feledje, csak Önön múlik, mennyi ideig lesz életképes az akkumulátora!

Ha bármi kérdés merül fel Önben, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetõségeinken!

 

A targonca akkumulátor élettartamának meghosszabbítása

targonca akkumulátorA targonca akkumulátor alapos karbantartásával spórolni tud a költségeken. Egy elhanyagolt akkumulátor gyorsan megadja magát és új alkatrészre lesz szükség.

targonca akkumulátor prodi karbantartásának kulcsa a rendszeresség és persze az alaposság is. Ne feledkezzen meg arról, hogy az akkumulátort nem szabad hagyni teljesen lemerülni! A teljesen lemerített akkumulátor veszít a kapacitásából, több időt kell tölteni a későbbiekben és ez kihat a járműre, valamint a töltőre is. Ne essen abba a hibába se, hogy az akkumulátort naponta tölti, még akkor sem, ha sokat használja a munkagépet!

Csak akkor szabad töltőre csatlakoztatni a targonca akkumulátort, ha már több, mint félig lemerült! Inkább várja meg, hogy 20-25 %-ra lemerüljön, és azután kezdje tölteni. Az az ideális, ha használattól függően, de legalább heti szinten foglalkozik az akkumulátor töltéssel a munkagép kezelője, illetve tulajdonosa!

További szakmai tanácsokért keresse kollégáinkat, szívesen segítünk az akkumulátor kezelésben a honlapunkon megadott elérhetőségek egyikén!

Comments are closed.

Telefon: 06-20/777-4897
06-20/487-8701
E-mail: akku-system@t-online.hu