targonca akkumulátor

targonca akkumulátor élettartamának meghosszabbításáért Ön is tehet. Mi a legjobb termékeket kínáljuk és a karbantartáshoz is adunk néhány tippet!

Az elektromos targonca egyik legdrágább alkatrésze az akkumulátor, ennélfogva érthető, hogy a tulajdonosok csak a legjobb minőségben bíznak. Azonban ezzel összefüggésben azt sem szabad elfelejteni, hogy a legkiválóbb targonca akkumulátor is csak helyes használat és szakszerű, rendszeres karbantartás mellett teljesít az elvárásoknak megfelelően. Lehet okolni a gyártót, de a hanyag bánásmód egyféle végkimenetelhez vezethet; az akkumulátor rövid időn belül tönkremegy és újat kell venni. Ha egy cégnek fontos, hogy mire költ, ezt nem engedheti meg magának, ezért összegyűjtöttünk néhány tanácsot, amit ajánlunk betartani a targonca akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében.

Legyen szó bármilyen akkumulátorról, a töltés mindig kritikus pont, és ez a targoncákba való alkatrészekről is elmondható. Nem szabad hagyni, hogy a targonca akkumulátor teljesen lemerüljön, az ugyanis meghosszabbítja a töltési időt, idővel pedig tönkreteszi az akkumulátort, sőt, akár az elektromos alkatrészek meghibásodását is okozhatja. A túltöltés viszont túlcsordulást eredményezhet, ami szintén rövidíti a targonca akkumulátor élettartamát, ezért ezt is tanácsos elkerülni. A rövid töltések sem tesznek jót az akkumulátornak, ajánlott mindig végigvárni, míg a töltési ciklus a végére ér. Ha a targonca nincs intenzív igénybevételnek kitéve, akkor az akkumulátort sem érdemes naponta tölteni, elég akkor foglalkozni vele, amikor szükségessé válik.

Nem a töltés azonban az egyetlen, amire figyelni kell, a vízfeltöltés is fontos, erre nagyjából minden ötödik töltésnél kell sort keríteni. A vízszint akkor megfelelő, ha pár milliméterrel ellepi a cellákat, amennyiben nincs benne ennyi víz, után kell tölteni. Végül a targonca akkumulátor tisztítására is ügyelni kell, ha túlcsordul, azonnal le kell törölni a kiömlött savat. Ez egyrészt a sav erős korrodáló hatása miatt fontos, másrészt amiatt, mert a sav nagyon jó elektromos vezető is, ami azt eredményezi, hogy az akkumulátor lemeríti önmagát.

Új targonca akkumulátorra lenne szüksége? Mi számtalan típust és remek minőséget biztosítunk, rendeljen tőlünk bizalommal! Ha segítségre lenne szüksége a helyes használatot és karbantartást illetően, kérdezze bátran munkatársainkat!

Comments are closed.

Telefon: 06-20/777-4897
06-20/487-8701
E-mail: akku-system@t-online.hu