targonca akkumulátor

Mi tudjuk, hogyan növelheti a targonca akkumulátor élettartamát, és szívesen adunk tippeket hozzá, de egyszerűen ránk is bízhatja a karbantartást!

Egy elektromos targonca elképesztően hasznos társ tud lenni a munkában, de csak akkor, ha ápoljuk egy kicsit a lelkét, vagyis foglalkozunk az akkumulátorral. Bár ma már népszerűek a gondozásmentes akkuk, ez korántsem jelenti azt, hogy semmi dolgunk, ha ilyet választunk. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a targonca lelke a vásárláskor beígért élettartamot produkálja vagy akár még az átlagosnál is jobban teljesítsen, gondot kell fordítanunk a karbantartásra. Vegyük sorra az alapokat:

  • A legfontosabb feladatunk, hogy gondoskodunk a helyes töltésről, mégpedig úgy, hogy a gyártó által előírt értékeket alapul véve beállítjuk a töltőt és rendszeresen ellenőrizzük is azt.
  • Szintén lényeges, hogy mindig eltávolítsuk az akkura rakódó szennyeződéseket, különösen igaz ez a savas akkumulátorokra, ezeket lehetőség szerint azonnal szabadítsuk meg a kifolyt savtól.
  • Gondoskodjunk az optimális elektrolitszintről, ehhez rendszeresen vizsgáljuk meg, hogy áll éppen, és amennyiben szükségét látjuk, feltétlenül töltsük fel.

Rendszeres időközönként vizsgáljuk át a teljes targonca akkumulátort, és ha deformitást, egyéb látható hibát találunk rajta, a legjobb, ha nem használjuk tovább. Ám nem kell minden esetben megszabadulnunk az akkutól, ami a jelek szerint cserben hagyott minket, könnyen lehet, hogy magával a géppel adódott probléma. Ha az rendben van, még akkor sem biztos, hogy csak az új akkumulátor vásárlása jelenthet megoldást, hiszen még mindig ott a javítás, felújítás lehetősége.

Úgy érzi, nem fér bele az idejébe a rendszeres karbantartás, vagy egyszerűen csak nyugodtabb lenne, ha inkább szakértőkre bízhatná a feladatot? Csapatunk vállalja a komplett szervizelést eseti jelleggel, de akár rendszeresen is, így elég, ha Ön a helyes használatra figyel. Amikor a targonca akkumulátornak végleg lejár az ideje, akkor is számíthat ránk, segítünk, hogy az újjal is épp olyan elégedett legyen, mint az eredetivel!

Comments are closed.

Telefon: 06-20/777-4897
06-20/487-8701
E-mail: akku-system@t-online.hu