Időről-időre érdemes a targonca akkumulátort megtisztítani, ezzel megalapozva a hosszabb élettartamot. Hogyan? Az alábbi rövid összefoglalóból megtudhatja!

Ha a targonca akkumulátorból kicsordul a sav, a lehető legrövidebb időn belül le kell mosni bő vízzel. A nem megfelelően letisztított sav a kiváló elektromos vezető tulajdonsága miatt ahhoz vezethet, hogy az akkumulátor használaton kívül is lemerül, illetve töltéskor melegedés léphet fel. A sav rendkívüli korrodáló hatással rendelkezik, rövid időn belül fehér rozsdafoltok képződnek a targonca akkumulátor felszínén, ami jelentősen csökkenti az élettartamát.

A targonca akkumulátor töltése során felszabaduló savgőz sokszor lerakódik a töltőnyílás körül. Ezt néhány havonta szintén érdemes lemosni! A targonca akkumulátorban a cellák között felgyülemlett savas víz leszívása is körülbelül néhány havonta esedékes.

Fenti tanácsaink betartásával megnövelheti, sőt, megtöbbszörözheti targonca akkumulátorának élettartamát. Ha targonca akkumulátort szeretne vásárolni, forduljon hozzánk bizalommal!

A targonca akkumulátor érintkezői tisztításával is foglalkozzon!

targonca akkumulátor tisztításaA targonca akkumulátor tisztításakor az érintkezőkről se feledkezzen meg! Segítünk, hogy megfelelő karbantartást biztosítson.

A targonca akkumulátorok tisztításakor fontos foglalkozni az érintkezőkkel is. A szennyezett részek nem tudnak megfelelően funkcionálni, ami hatással lehet az eszköz élettartamára, működésére is. A folyamat során nagyon körültekintőnek kell lenni, és nem lehet akármilyen vegyszert, anyagot alkalmazni, mert ez szintén problémákat eredményezhet.

A targonca akkumulátort a tisztítás előtt le kell választani az áramforrásról. Ha a felhasználó azt tapasztalja, hogy a csatlakozók elszíneződtek, célszerű puha textilt, huzalkefét vagy homokpapírt használni. Az érintkezők rendbetételéhez bátran lehet alkalmazni szódabikarbónát, ami hatékony megoldást kínál a tisztításhoz. Amennyiben nehezen eltávolítható szennyeződésről van szó, mindenképp IPA izopropil-alkoholt kell használni. Az etil-alkoholok, szeszes italok ez esetben nem nyújtanak megfelelő megoldást!

Ha kérdései lennének a témával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol készséggel válaszolunk az érdeklődőknek.

Comments are closed.

Telefon: 06-20/777-4897
06-20/487-8701
E-mail: akku-system@t-online.hu