meghajtó akkumulátor

Szeretné, ha a meghajtó akkumulátort problémamentesen tudná alkalmazni? Tájékozódjon a legfontosabb tudnivalókról, így ez nem jelenthet gondot!

A meghajtó akkumulátorok, más néven munka akkumulátorok számos berendezés esetében gondoskodnak az energiaforrásról. Többek között a lakókocsik, motorcsónakok és a kerekesszékek működésében is kulcsfontosságú szerepet töltenek be.

Ahhoz, hogy ezek a típusok probléma nélkül, sokáig kiszolgálják a felhasználókat, bizonyos dolgokkal nem árt tisztában lenni az akkumulátorokkal kapcsolatban. Tudni kell például azt, hogy az ember hogyan töltheti helyesen a szerkezeteket. Nem ritka, hogy a nem megfelelő módszerek miatt kell idő előtt megválni az akkumulátoroktól.

Hogyan kell helyesen tölteni a meghajtó akkumulátorokat?

Már a töltő kiválasztását nem lehet a véletlenre bízni. Az ólomsavas meghajtó akkumulátorokhoz ólomsavas töltőre lesz szükség, a zselés meghajtó akkumulátorokhoz zselés akkumulátor töltőre lesz szükség. Tanácsos a legjobb minőséget választani, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy a szerkezet élettartamára ne legyen panasz.

Hosszabb leállásnál, például télen feltöltve kell eltenni a meghajtó akkumulátort. Teljesen lemerült állapotban hamar tönkremehet a szerkezet, ráadásul ez azért is fontos, hogyha mégis szükség lenne rá, lehessen rögtön használni, és ne kelljen a töltéssel bajlódni.

Fontos, hogy a felhasználók ne várják meg, míg a meghajtó akkumulátor teljesen lemerül. Ha már elérte a 35%-ot, célszerű töltőre tenni, így a szerkezet tovább bírja a rendszeres használatot.

Meddig bírja töltéssel a meghajtó akkumulátor?

Gyakran merül fel a kérdés a meghajtó akkumulátorokkal kapcsolatban az, hogy feltöltve meddig tudnak gondoskodni az áramforrásról? Ezt több minden is befolyásolhatja. A már említett minőségi töltőeszköz sokat számít, illetve az is, hogy adott esetben milyen hatásoknak van kitéve a berendezés.

Ha veszünk egy motorcsónakot, ott sokat számít az, hogy a járműnek mennyire szélsőséges környezetben kell közlekednie. Nem mindegy az sem, hogy hány személy utazik rajta. Értelemszerűen minél többen ülnek a csónakban, annál nagyobb terhelésnek van kitéve a meghajtó akkumulátor.

Bővebb információkért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Comments are closed.

Telefon: 06-20/777-4897
06-20/487-8701
E-mail: akku-system@t-online.hu