munkagép akkumulátor

A munkagép akkumulátor akkor jó, ha sokáig gondtalanul teszi a dolgát, ebben azonban Önnek is van szerepe. Mutatjuk, mit tehet a hosszú élettartam érdekében!

Legyen szó bármilyen munkagépről, a működés lelke az akkumulátor, méghozzá nem is akármilyen, hanem egy professzionális, ipari célra tervezett darab. Bár meg lehet venni az elsőt, ami kompatibilis a géppel, érdemes egy kis figyelmet szentelni a választásnak és a használatnak egyaránt. Íme 3 tipp, hogy a munkagép akkumulátor a lehető legtovább megbízható társ legyen!

1. Válasszon okosan!

Bár egy ismert márka jó alap lehet, ne ez legyen az elsődleges szempont a választásnál, és még kevésbé az ár, azt ugyanis el kell fogadni, hogy az ipari akkumulátorok drágábbak a hagyományosnál – viszont ez az ár megtérül. Érdemes egy kicsit elmerülni a műszaki paraméterekben, még akkor is, ha alapvetően nem jártas a témában.

A két legfontosabb dolog, amit górcső alá kell venni, az a ciklusállóság és a szerkezeti élettartam. Az előbbi azt jelenti, hogy hány alkalommal lehet károsodás nélkül lemeríteni és feltölteni az akkumulátort, az utóbbi pedig értelemszerűen azt, hogy mit bír a szerkezet. Egy jó választással legalább 10 éven át lehet akár napi szinten használni a munkagép akkumulátort.

2. Ügyeljen a helyes töltésre!

A töltő teljesítményét az akkumulátor kapacitásához érdemes mérni, egész pontosan annak tizedére van szükség ahhoz, hogy teljesen ki lehessen használni, amit tud. Nem mindegy viszont, hogy mikor és meddig van töltve az akkumulátor, hiszen ez már kapcsolódik az imént említett ciklusállóság kérdéséhez is.

Ha az akkumulátor gyakran van használva, de a gép nem vesz fel sok áramot, célszerű 30% maradó kapacitásig meríteni, és csak ezt követően tölteni, hiszen így a többszöri használat is csak egy ciklust jelent. Hosszabb pihenőidőt megelőzően azonban ajánlott teljesen feltölteni, mivel félig lemerült állapotban az akkumulátor károsodhat.

3. Ne feledje a karbantartást!

Bár a zártrendszerű akkumulátorok állapota nem ellenőrizhető, ha a szerkezet engedi, időről időre be kell iktatni egy rövid karbantartást. Mindössze a folyadékszintre kell figyelni, amennyiben szükséges, pótolni kell a hiányt desztillált vízzel. Bármilyen típust használ, ha szokatlan jelenséget tapasztal, érdemes szakértőkhöz fordulni, hiszen a javítás ára töredéke az új akkumulátorénak.

Ha elérkezett az idő, hogy új munkagép akkumulátort vásároljon, forduljon hozzánk bizalommal, és ha megfogadja ezt a néhány tanácsot, hosszú élettartammal számolhat!

Comments are closed.

Telefon: 06-20/777-4897
06-20/487-8701
E-mail: akku-system@t-online.hu