A legtöbb esetben sajnos már csak akkor vesszük észre, hogy a targonca akkumulátorával gond van, amikor már szinte lehetetlen javítani és be kell szerezni egy újat. Szakszerű kezelés mellett az akkumulátorok élettartama akár hat év is lehet, de ez az idő könnyen a felére csökkenhet, ha nem vigyázunk rá.

A targonca akkumulátorok idő előtti meghibásodását legtöbbször a túlzott lemerülés okozza. A probléma abból adódik, hogy a kisülésjelző csak az akkumulátor feszültségének csökkenését jelzi. Merüléskor nem lekapcsolja az emelést, hanem csak csökkenti annak sebességét, így kisebb lesz az áramfelvétel, aminek köszönhetően a feszültség nő. Ha ezt nem észleljük időben, az akkumulátor túlzottan lemerül.

A tartósan magas vagy alacsony hőmérséklet, a feltöltési hibák (például a túltöltés) és a szakismeret hiánya szintén jelentősen csökkenti a targonca akkumulátorának élettartamát.

Ha targonca akkumulátorra van szüksége, forduljon bizalommal hozzánk, és kérje bátran munkatársaink tanácsát a minél hosszabb élettartam érdekében!

A leggyakoribb hibák a targonca akkumulátorok kezelése során

Targonca akkumulátorokTargonca akkumulátorokkal kapcsolatban forduljon bizalommal hozzánk! Széles választékkal, megbízható termékekkel és kedvező árakkal várjuk vásárlóinkat!

A targonca akkumulátorok élettartamát jelentősen meghosszabbíthatjuk egy kis odafigyeléssel. Az előzőekben már volt szó róla, hogy hogyan érdemes őket tölteni, de célszerű a vízfeltöltés szabályaival is tisztában lenni. Az alábbiakban ezt mutatjuk be.

Amíg a targonca akkumulátor új, maximum néhány éves, addig általában minden tizedik töltésnél elegendő pótolni a vizet. Ez később már sűrűsödik, és akár minden ötödik töltésnél is szükség lehet rá. Fontos, hogy időnként ellenőrizzük a vízszintet, hogy valóban ellepi-e a cellákat! Ha kevésnek ítéljük, akkor annyit töltsünk hozzá, hogy a vízszint kb. fél centiméterrel legyen a cellák felett, így a töltés során képződő gáznak is lesz elég helye.

targonca akkumulátorok szakszerű kezelése nem ördöngösség, viszont ezt a néhány szabályt megéri betartani. Amennyiben további kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal, szívesen segítünk mindenben!

Comments are closed.

Telefon: 06-20/777-4897
06-20/487-8701
E-mail: akku-system@t-online.hu