A legtöbb esetben sajnos már csak akkor vesszük észre, hogy a targonca akkumulátorával gond van, amikor már szinte lehetetlen javítani és be kell szerezni egy újat. Szakszerű kezelés mellett az akkumulátorok élettartama akár hat év is lehet, de ez az idő könnyen a felére csökkenhet, ha nem vigyázunk rá.

A targonca akkumulátorok idő előtti meghibásodását legtöbbször a túlzott lemerülés okozza. A probléma abból adódik, hogy a kisülésjelző csak az akkumulátor feszültségének csökkenését jelzi. Merüléskor nem lekapcsolja az emelést, hanem csak csökkenti annak sebességét, így kisebb lesz az áramfelvétel, aminek köszönhetően a feszültség nő. Ha ezt nem észleljük időben, az akkumulátor túlzottan lemerül.

A tartósan magas vagy alacsony hőmérséklet, a feltöltési hibák (például a túltöltés) és a szakismeret hiánya szintén jelentősen csökkenti a targonca akkumulátorának élettartamát.

Ha targonca akkumulátorra van szüksége, forduljon bizalommal hozzánk, és kérje bátran munkatársaink tanácsát a minél hosszabb élettartam érdekében!

Comments are closed.

Telefon: 06-20/777-4897
06-20/487-8701
E-mail: akku-system@t-online.hu