Néhány egyszerű szempont betartásával jelentősen növelhető a targonca akkumulátorának élettartama. Az alábbiakban ezeket a tanácsokat gyűjtöttük össze.

  • Csak akkor töltsük az akkumulátort, ha lemerült, ne naponta!
  • Várjuk meg, amíg a töltöttsége 20 százalék, vagy az alatti lesz. 20 százalék feletti kapacitás esetén ne töltsük, de ne is merítsük le teljesen! Ez károsítja a targonca elektromos alkatrészeit.
  • A targonca akkumulátort mindig töltsük fel teljesen!
  • Néha ellenőrizzük le egy zseblámpa segítségével az elektrolit szintet. Ha alacsony, annyit töltsünk utána, hogy a lemezt elfedje.
  • Ha a targonca akkumulátora túlmelegszik, vagy megsérült, azonnal hagyjuk abba a használatát!
  • Ne szakítsuk meg a töltést, mielőtt az akkumulátor feltöltődne!

Ennek a néhány pontnak a betartásával megnövelhetjük targoncánk akkumulátorának élettartamát, azonban sajnos nem lehet elkerülni, hogy előbb-utóbb tönkre menjen. Forduljon hozzánk bizalommal, ha targonca akkumulátorra van szüksége!

targonca akkumulátorTargonca akkumulátorok megbízható cégtől, megfizethető áron, nagy választékban kaphatóak! Forduljon hozzánk bizalommal termékeinkkel kapcsolatban!

targonca akkumulátorok helyes töltésével és megfelelő karbantartásával jelentősen meghosszabbíthatjuk az élettartamukat. Sajnos nagyon sok tévhit kering a helyes kezelésükről, azonban megéri utánanézni, és a néhány alapvető szabályt betartani. Nézzük, mik is ezek pontosan!

A targonca akkumulátort használattól függően szükséges tölteni, nem kell minden nap, azzal árthatunk az akkumulátornak. Fontos azonban, hogy semmiképp se merítsük le teljesen a targonca akkumulátort, és ne helyezzük be lemerülten a targoncába! A töltést 20-25%-ra lemerült állapotú akkumulátornál kell megkezdeni. A töltőről csak akkor vegyük le, ha elérte a 100%-ot! A töltés kupakok nélkül történjen, hogy azok ne akadályozzák a folyamat során keletkező oxigén távozását.

A targonca akkumulátorok töltése nem bonyolult, ennek a pár szabálynak a betartásával nem kell attól tartani, hogy a berendezés idő előtt tönkre menne. Amennyiben további kérdése merült fel, keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

Comments are closed.

Telefon: 06-20/777-4897
06-20/487-8701
E-mail: akku-system@t-online.hu